Utvecklingen inom den mobila marknadsföringen

Mobilen har i dag blivit ett sådan verktyg att det används för många fler saker än att bara ringa. De flesta använder mobiltelefonen till att skicka korta textmeddelanden och i och med bättre teknik används mobilerna som ett medel att chatta med via sms. I och med iPhones lansering av iMessage så har också känslan av att chatta ökat enormt. Eftersom smsen via en iPhone skickas över WiFi när den tillängligheten finns så skickas smsen lika snabbt som vid en vanlig chatt. Eftersom du även ser när mottagen fått smset och även när denne börjar skriva svaret så är likheten fullständig.

Men denna funktion hos mobiltelefonerna är knappast den enda som har gjort känslan mer likt en dator. Det kanske viktigaste var lanseringen av internet i mobilen. Till en början var det en i det hela ganska dåligt sammansatt funktion eftersom hemsidorna inte var gjorda för att synas i mobilformatet. Men med tiden har allt fler mobilanpassade hemsidor dykt upp och nu är det till och med en stor fördel för hemsidor att även ha en mobilanpassad version. Eftersom allt fler sökningar görs via mobilen i stället för via datorn så har det snarare blivit en nackdel att inte ha en mobilanpassad hemsida eftersom du då går miste om de allra flesta träffar.

I och med att det blivit mer och mer attraktivt med en mobilanpassad hemsida har det också vuxit upp en marknad för att hjälpa företag med deras hemsidor för att utveckla mer mobilanpassade versioner. Många företag anlitar alltså hjälp med deras mobila marknadsföring, då det tar mer och mer plats hos de flesta företag i dag i budgetplaneringen. Det nyaste inom denna sorts marknadsföring är inte bara att ha mobilanpassad hemsida utan även att utveckla och marknadsföra appar, eller applikationer för mobilerna som kan innehålla tjänster och fungera som en informationskanal till och från kunder. För företag att lansera en bra app som används hos kunderna är viktigt i många avseenden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>